maanantai 28. joulukuuta 2015

Puoli vuotta

Eilen tuli kuluneeksi puoli vuotta siitä, kun aloin kirjoittaa tätä blogia. Ensimmäisen tekstini julkaisin 27.6.2015. Tämä postaukseni, jota nyt kirjoitan, on 56. tekstini. Tästä voisi laskeskella, että olen kirjoittanut keskimäärin yhdeksän tekstiä kuukaudessa, mikä on kyllä enemmän, mitä aloittaessani arvelin. Blogin kirjoittaminen on ollut mukava harrastus, eikä vielä kertaakaan ole käynyt mielessä lopettaa kirjoittamista. Monenlaisia kysymyksiä se on herättänyt mm. siitä, millaisia asioita haluan ja voin julkaista.

Enimmäkseen blogiani taitavat lueskella minulle tutut ihmiset, kaverit ja sukulaiset, mutta uusia lukijoitakin tupsahtelee silloin tällöin. Postaus, jossa esittelin enemmän meidän perhettä, levisi Facebookissa vähän laajemmin ja onkin kerännyt eniten lukijoita. Sain mahdollisuuden kasvattaa lukijakuntaa, kun minulta kyseltiin kiinnostusta siirtyä kirjoittamaan Savon Sanomien blogiportaaliin. Olisin kuitenkin joutunut aloittamaan alusta, sillä en olisi saanut siirrettyä vanhoja tekstejäni tuonne portaaliin, joten päätin jatkaa entiseen malliin. Olen ilmeisesti sen verran jo ehtinyt puolessa vuodessa kiintyä tähän epämääräiseen tekstipankkiini, etten halunnut hajottaa sitä. 

Saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan, mutta blogin parissa jatketaan. Alkuvuosi tulee töiden puolesta olemaan kiireinen ja kirjoittelulle jää varmasti vähemmän aikaa. Alkuvuodesta olisi varmaan viimeisteltävä tuo meidän alakerta ja keväällä sitten voi alkaa miettiä pihamaata, joka on jo vuosia kaivannut sitä, että sille tehtäisiin jotakin. Kevään koittaessa alkaa myös vanhan mummolan penkominen ja purkaminen. Nyt keskitytään kuitenkin vielä lomailuun ja akkujen lataamiseen.

Joulu on jo vietetty, mutta kuusi ja koristeet saavat olla paikoillaan uuteen vuoteen asti. Joulua vietettiin meillä kotona sekä molemmissa mummoloissa, ja mahtuipa joulun jatkoksi vielä kummini valmistujaisetkin. Joulukuvien myötä toivottelen kaikille mukavaa loppuvuotta!

torstai 24. joulukuuta 2015

Hyvää joulua!

On jouluaattoaamu. Lapset nukkuvat vielä, mies on lähtenyt jo töihin. Vielä hetki rauhaa ja hiljaisuutta. Eilisiltana ilmassa oli jo selvästi jännitystä. Lapsilla oli vaikeuksia pysytellä aloillaan ja puheen pulputus oli jatkuvaa. Kuusikin oli koristeltava jo eilen, koska lapset eivät malttaneet odottaa aamuun.  Ja mikäpä siinä, sillä joulukuusi tuo joulutunnelman kotiin. Nyt blogi vetäytyykin pienelle joulutauolle.

Rentouttavaa, riemukasta ja lämminhenkistä joulua teille kaikille!


perjantai 18. joulukuuta 2015

Mitä kuuluu?

Yhdentoista päivän postaustauko taitaa ollakin ennätyspitkä. Ei sillä, ettei olisi ollut mitään kirjoitettavaa, oikeastaan päinvastoin. Pinnalla on vain ollut enemmän sellaisia asioita, ikäviä ja mukavia, joita ei välttämättä halua kovin paljon kertoilla blogissa. On tehty epäonnistuneet sohvakaupat, oltu huolissaan läheisten hyvinvoinnista ja merkitty taas yhdet hautajaiset kalenteriin. Toisaalta on myös pidetty yllätysjuhlat ja nähty sukulaisia, yövytty hotellissa ex tempore (puolentoista kilometrin päässä kotoa) ja vietetty lasten joulujuhlia. 

Työt ovat tältä vuodelta paketissa. Arvosanat on annettu ja rästiin jääneet hommat hoidettu alta pois. Tammikuussa pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä. Tosin vain kuvaannollisesti, sillä työpöytää en siivonnut. Vaikka opettajan työssä tuntee usein turhautumista ja joskus tuntee hakkaavansa päätään seinään, on nuorten kanssa kuitenkin mahtavaa työskennellä. Olen päässyt kuulemaan mielettömän fiksuja pohdintoja ja näkemään, että oppilaat osaavat ja haluavat viettää aikaa toistensa kanssa, ilman puhelimia. 

Poika sai tänään ensimmäisen todistuksensa, ja hyvä todistus olikin. Mitä nyt myöhästyi viimeisenä koulupäivänä, kun äidillä oli mennyt jo päivät ja kellonajat sekaisin. Tytöllä oli tänään ohjelmassa omien sanojensa mukaan Jeesuksen synnytys (eli joulukirkko) ja lelupäivä. Jouluvalmistelut ovat alkutekijöissään, mutta onhan tässä muutama päivä aikaa. Kunhan univelat on nukuttu pois, on aika käydä siivouspuuhiin ja lähteä ostoksille. Mukavaa joulun odotusta!

maanantai 7. joulukuuta 2015

Ennen ja jälkeen: alakerran sohvanurkkaus

Alakerran remontin viimeistely on tietoisesti ja tarkoituksella ollut jonkin aikaa jäähyllä. Valmistujaisten jälkeen, kun mitään aikataulupaineita ei enää ollut, oli hyvä hetki pitää huilia. Huonekalujen osalta on saatu hieman asioita eteenpäin. Viime viikolla myimme divaanisohvamme, koska sohvan paikka vaihtui remontin jälkeen, eikä entinen sohva olisi mahtunut kunnolla uudelle paikalleen. Ostimme uuden (käytetyn), pienemmän vuodesohvan tilalle.
 
Tässä hieman alakerran uutta ilmettä. Pylvään ja seinän väliin tuli kaappi ulkovaatteita varten. Kaappi rajasi sohvalle pienen nurkkauksen, jossa on vieraiden toivottavasti mukava nukkua. Sähkökaappi jäi verhojen taakse. Yksinäinen nojatuoli seilailee milloin missäkin. Parille istumapaikalle ja matolle olisi vielä tarve.

Laitetaanpa kuvia projektin eri vaiheista:
Paneeleja purettu, kylmiöhuone vielä paikallaan.
Epäselvä puhelinkuva kylmiöhuoneen purkamisen jälkeen.
Viemäriputken ympärille tehty kehikko, lattia valettu, takaseinää tasoitettu, portaiden matto purettu, kattopaneelit paikallaan.
Viemäriputki koteloitu, takaseinä tasoitettu ja maalattu.
Viemäriputken kotelo laatoitettu, portaat uusittu, parketti asennettu. Ilmalämpöpumppu paikallaan, mutta ei vielä kytketty, siksi sievästi muoveissaan.
Lisää kuvamateriaalia tulee sitten, kun remontointi-into iskee sen verran, että saadaan hommat vietyä loppuun asti. :)

lauantai 5. joulukuuta 2015

Kirppislöytö: Riihimäen lasin maustepurkit

En juurikaan harrasta kirppisten kiertelyä, kahdesta syystä. 1) Se vie aikaa. Tässäkin pikkukaupungissa on monta kirpparia, joista osa on aika isoja. 2) On turhauttavaa yrittää löytää kaiken roinan seasta oikeasti hyvää, kiinnostavaa ja kohtuuhintaista tavaraa. Onneksi tähänkin ongelmaan on tullut ratkaisu. Mikkeliin on avattu uusi kauppa, Le Cave, jossa myydään vintage-henkistä käytettyä ja tuunattua tavaraa. Sopivan pieneen kauppaan on valikoitu kiinnostavaa tavaraa laidasta laitaan. Käykääpä vierailulla, jos mahdollista. Le Caven Facebook-sivulle pääsee tästä. Facebook-sivulla on nähtävissä osa kaupan tuotteista.

Ensimmäiseltä vierailulta lähtivät mukaan Riihimäen lasin kirkkaat maustepurkit. Minulla ei ole tietoa purkkien todellisesta arvosta, mutta neljä kappaletta sain 16 euron hintaan. Yhdestä kannesta oli lohjennut pieni palanen, mutta minä en olekaan mikään keräilijä, niin sellainen ei haittaa. Vihreitä purkkeja vielä jäi, jos joku sattuu olemaan kiinnostunut. :)

Riihimäen lasi maustepurkit
Riihimäen lasi maustepurkit

Rentouttavaa viikonloppua!

tiistai 1. joulukuuta 2015

Jos lapset saisivat sisustaa

Mitä lapset ajattelevat kodistaan ja sen sisustuksesta? Jäin miettimään tätä kysymystä, kun poikani kysyi, miksei meillä ole enemmän värejä kotona. Päätinkin sitten kysellä lapsilta, millaisen kodin he haluaisivat ja mitä asioita he muuttaisivat. Tällaisia kommentteja sain:

"Täällä vois olla enemmän värejä, ei aina vaan mustaa ja valkosta ja harmaata. Vaikka värikkäitä tauluja, niin kuin tuo ompputaulu." (Onhan meillä olohuoneessa yksi värikäs taulu!

"Uusia kukkia." (Tämä oli hyvä. Voisin taas yrittää pitää jonkin kasvin hengissä. On meillä nyt yksi anopin antama orkidea.)

"Uusia legoja." (Toki legotkin voivat olla sisustuselementtejä.)

"Siistimpi koti vois olla." (Tähän kommentoin, että siihen lapset voisivat itsekin vaikuttaa.)

"Koristeita." (Jäi epäselväksi, millaisia koristeita.)

"Pinkkiä." (Jos tyttö saisi päättää, kaikki meillä olisi pinkkiä.)

"Kirjava matto." (Olohuoneeseen on kyllä uusi matto harkinnassa.)

Aloin pohtia, pitäisikö lapsia kuunnella enemmän sisustamiseen liittyvissä asioissa. Kyseessä on kuitenkin heidänkin kotinsa. Nykyään moni suosii sisustuksessa aika pelkistettyä linjaa, ja luulen, että se ei välttämättä ole lasten mieleen. Haastankin kaikki bloggaajat, joilla on lapsia, kyselemään lasten sisustustoiveista. Olisi kiva lukea, millaisia koteja muut lapset toivovat.