keskiviikko 26. elokuuta 2015

Syksyn merkkejä

Elokuu alkaa olla lopuillaan, ja ilmassa on iltaisin syksyn tuntua, vaikka päivisin on saatukin nauttia lämmöstä. Lähestyvän syksyn merkki meidän pihallamme on syyshortensian puhkeaminen kukkaan. Hortensia on päässyt kasvamaan aika massiivisiin mittoihin ja peittääkin pojan huoneen ikkunan lähes kokonaan.
Syyskuun alkuun osuu pojan syntymäpäivä, ja muistaakseni aina olemme saaneet juhlia aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Saa nähdä, kuinka tänä vuonna käy. Ensi viikolla juhlia olisi kaksin kappalein, ja ainakin kaverisynttäreitä olisi kiva viettää ulkonakin. Ihan senkin vuoksi, että meillä vanhemmilla olisi vähän helpompaa. :) 

Pääsen syksyllä toteuttamaan ainakin yhden kohdan "pysy järjissäsi" -listani ohjeista. Pääsin mukaan sisustuskurssille, joka järjestetään kolmena keskiviikkoiltana loka-marraskuussa. Kurssikuvauksen mukaan "tutustumme sisustuksen perusteisiin ja tilaan vaikuttaviin tekijöihin". Opiskelemme, miten tilaa voi muuttaa sommitelmilla, väriyhdistelmillä ja materiaalivalinnoilla. Kurssilla etsitään myös ratkaisuja sisustuksen ongelmakohtiin. Toivottavasti sieltä tarttuisi mukaan hyviä vinkkejä ja uusia ideoita.lauantai 22. elokuuta 2015

Ope, pysy järjissäsi!

Uusi lukuvuosi lähti ryminällä käyntiin, mutta meno on jo onneksi ehtinyt hieman tasoittua, kun on päässyt jyvälle monista asioista. Työ tuntuu tällä hetkellä oikein mukavalta, mutta tiedän, että stressi vaanii aina nurkan takana. Jotta en tekisi samoja virheitä kuin viime lukuvuonna, olen miettinyt, miten auttaisin itseäni jaksamaan paremmin arjen pyörityksessä. Siispä ohjeeksi itselle:

Älä jätä pois liikuntaa. Liikunta piristää loppujen lopuksi, vaikka lenkille lähteminen ei houkuttelisi ollenkaan. Aineiden ja kokeiden korjaaminen ja koneella istuminen vetää hartiat jumiin, ja siitä seuraa päänsärky. Yritä ehkäistä tätä liikkumalla. 

Syö tasaisin väliajoin. Välipalaa ei saa unohtaa. Muuten tulee vedettyä nälissään hirmuinen määrä hiilaria ja sitten taas väsyttää. Eikä jaksa lähteä lenkille. Kierre on valmis. 

Keksi työhön jotain ihan uutta. Varsinkin sellaista, joka aiheuttaa sen, että itse tarvitsee puhua vähemmän ja oppilaiden tehdä itse enemmän.

Mene ajoissa nukkumaan. Niin, mene. Älä jää katsomaan Frendien 56. uusintaa. 

Lue kirjoja, vähemmän kaikkea turhaa netistä. Kirjallisuus on voimauttavaa. 

Aloita säännöllinen harrastus. Omaa aikaa! Jos en pääse sinne sisustuskurssille, revin kyllä pelihousuni. 

Kehu ja auta muita. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli.

Älä kehittele mitään "pakko tehdä" -projekteja. Rempataan, kun ehditään ja kun siltä tuntuu.

Pidä yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin ja ole läsnä kotona. Tuntisuunnitelmien, kokousten, imuroinnin ja pyykinpesun lisäksi elämässä on muutakin, jotain paljon tärkeämpää.

Muistuta itsellesi, että sinä olet riittävän hyvä. 

Kuva ei ole omalta pihalta, valitettavasti. :)

torstai 20. elokuuta 2015

Sisustusideat hukassa. Blogivinkkejä?


Meillä ei ole tapahtunut sisustus- eikä remontointirintamalla vähään aikaan juuri mitään. Ainoa projekti on ollut hiekkalaatikon tekeminen, ja se on vielä hiukan kesken eli hiekkaa ja istumareunoja vaille valmis. Alakerran remontissa on edistystä näköpiirissä, sillä viikon päästä viikonloppuna olisi tarkoitus uusia putket. Sen jälkeen pääsemmekin varsinaisesti remontoimaan alakertaa.

Joitakin suunnitelmia on tehty sisustuksen ja materiaalien suhteen, mutta mitään ei ole lyöty varmasti lukkoon, paitsi lattiamateriaalit, jotka odottelevat autotallissa. Kaipaisinkin alakerran sisustamiseen uusia ja persoonallisia ideoita. Sisustuslehdet tuntuvat toistavan samoja asioita, ja olen huono löytämään uusia blogeja luettavaksi. Blogiportaaleissa iskee runsaudentulva. Pinterestistä löytää silloin tällöin kivoja kuvia. Mistä siis löytää blogeja tai lehtiä, joissa olisi rentoja ja persoonallisia koteja? Ei ihan kokovalkoista, ei maalaisromantiikkaa eikä äärimmäistä kirppis-diy-meininkiä. Vinkkejä? 

lauantai 15. elokuuta 2015

Hyvä perhehotelli Tallinnassa

Ensimmäinen työviikko on takana. Aikamoista hullunmyllyä on ollut töissä, mutta kaikenlaista uutta asiaa on ollut kotonakin päiväkodin ja koulun alettua. Täytyy kuitenkin palata vielä hetkeksi viimeisen (ja eräällä ainoan) kesälomaviikon Tallinnan-reissuun. Matkakertomusta en ala väsäämään, mutta voisin kertoa vähän hotellistamme, joka sopi oikein hyvin lapsiperheen matkalle. 

Yövyimme kaksi yötä Tallinnassa Go Hotel Shnellissä. Olimme Matkapoikien järjestämällä matkalla, ja päädyimme heidän hotellivaihtoehdoistaan tähän hotelliin siksi, että sen mainittiin olevan perhehotelli. Perhehotelliksi sen pystyi päättelemään oikeastaan vain siitä, että siinä oli normaalia tilavampia ja paremmin varusteltuja perhehuoneita. Mitään lapsiperhekaaosta ei ollut nähtävissä aamupalalla eikä muutenkaan. Yöpyjinä taisi olla enemmän aikuismatkalaisia. 

Huoneemme oli todella tilava. Lasten kanssa matkustaessa ei ole kovin miellyttävää, jos huone tuntuu sillipurkilta. Vauvaperheelle huone olisi hyvä siinäkin mielessä, että huoneessa oli minikokoinen keittiö eli tiskiallas, suhteellisen tilava jääkaappi ja mikro. Keittiönurkkauksessa oli myös pöytä ja tuolit. Lasten mielestä parasta huoneessa (ja melkeinpä koko matkassa) oli kylpyamme. Kylpyhuonekin oli mukavan tilava. Lämpötila huoneessa oli hiukan liian korkea, mutta muuta parannettavaa huoneessa ei ollut. 

perhehotelli Tallinna

perhehotelli Tallinna

perhehotelli Tallinna

Hotellin alakerrassa (tai vieressä, riippuen siitä, missä osassa hotellia huone sijaitsee) oli kauppa, joten iltapalaostoksetkin onnistuivat kätevästi. Jos perheenäiti tai isä kaipaa rentoutumista ja omaa aikaa, voi käydä hotellirakennuksessa sijaitsevassa kauneushoitolassa vaikkapa kasvohoidossa tai hieronnassa. Tällä kertaa jäi kokeilematta. 

Matka satamasta hotelliin ei ollut ainakaan meille kovin pitkä, joten kävelimme sen. Matkalla huomasimme, että hotellin läheisyydessä oli leikkipuisto sekä ihan tavallinen puistoalue. Hotellin sijainti oli muutenkin hyvä, sillä vanha kaupunki oli aivan lähietäisyydellä, ja matkallamme vietimme aikaa pääasiassa siellä kävellen. Lapsia kiinnosti eniten polkupyörätaksi, ja viimeisenä iltana menimmekin sen kyydissä takaisin hotellille. Yhden päivän vietimme lähes kokonaan Tallinnan eläintarhassa, joka olikin aika valtavan kokoinen. Eläintarhalle menevät bussilinjat 7 ja 21 kulkevat aivan hotellin edestä, joten matkustaminen oli helppoa (ja halpaa). Samoilla busseilla pääsee myös isolle Rocca al Maren ostoskeskukselle, joka sijaitsee eläintarhaa vastapäätä. Jos vielä Tallinnaan päädymme, aiomme suunnata ostoksille juuri tuonne.

Olisihan Tallinnassa paljonkin puuhaa lapsille, mutta tällä ensimmäisellä reissulla päätimme keskittyä eläintarhaan ja rauhalliseen kävelyyn ja ihmettelyyn vanhassa kaupungissa. Harmi, että aktiivisuusrannekkeet unohtuivat kotiin. Olisi ollut mielenkiintoista tietää, paljonko meidän kolmevuotiaskin jaksoi kävellä hypellä matkan aikana.

Kuva näköalatasanteelta, jonne vanhemmat raahautuivat viimeisillä voimillaan ja lapset loikkivat kepeästi. Epäreilua.

Tallinna eläintarha
Eläintarhasta sai vuokrata kärryt. Nämä varastettiin meiltä vasta viimeisellä jätskitauolla ennen poislähtöä.

Tallinna eläintarha
Eläintarhan sisällä oli lasten puuha-alue, josta löytyi monenlaista kivaa tekemistä.

Tallinna eläintarha
Viidellä eurolla pääsi pomppimaan vähän korkeammalle kuin kotipihalla.

Partajehut ja kaksi innokasta eläinten ystävää.


lauantai 8. elokuuta 2015